Strutul (Struthio Camelus) este cea mai mare pasare de pe pamant. Are o inaltime ce poate depasi doi metri si jumatate si o...

Known-facts, curiosity from category: Stiati ca Pasari

proposed: 6 Jun 2008
Strutul (Struthio Camelus) este cea mai mare pasare de pe pamant. Are o inaltime ce poate depasi doi metri si jumatate si o...

Strutul (Struthio Camelus) este cea mai mare pasare de pe pamant.
Are o inaltime ce poate depasi doi metri si jumatate si o greutate de peste 120 de kilograme. Desi are aripi, acestea sunt mici in comparatie cu greutatea si inaltimea, astfel incat strutul nu poate zbura.
Si o dezmintire: strutul nu-si baga capul in nisip! In unele cazuri, pentru a nu fi vazut de la departare de pradatori, strutul se ascunde in tufisurile inalte, indoindu-si gatul atat de mult, incat capul ajunge aproape de pamant.

O pasare colibri cantareste doar 3,2 grame, ea fiind cea mai mica pasare din lume. Oul unui colibri cu gat rubiniu este mai mic decat o boaba de mazare. Micuta zburatoare traieste doar in [...]
previous known-facts, curiosity
Bufnita isi poate rasuci capul la 360 de grade.
next known-facts, curiosity

Anual, o familie de bufnite poate consuma in jur de 3000 de mici rozatoare (soareci) de camp (si chiar si pana la 10000), tinand astfel in mod natural sub control populatia de rozatoare din zona unde s-a stabilit. ... deschide curiozitatea

Stiati ca Pasari Tuesday, 26 April 2016


Un studiu asupra 200 000 struti, timp de mai bine de 80 ani, nu arata nici un caz unde s-ar fi vazut vreun strut ascuns cu capul in nisip. ... deschide curiozitatea

Stiati ca Pasari Thursday, 17 February 2005


... singura pasare din lume ce canta si in timpul zborului este ciocarlia. In zborurile ei aproape verticale, te incanta cu trilurile asemanatoare unei soprane de coloratura. ... deschide curiozitatea

Stiati ca Pasari Thursday, 24 February 2005


Strutul are creierul mai mic decat
ochiul sau. Strutul nu poate prelucra
intotdeauna toata informatia care vine
de la ochi!Strutul are creierul mai mic decat ochiul sau. Strutul nu poate prelucra intotdeauna toata informatia care vine de la ochi! ... deschide curiozitatea

Stiati ca Pasari Friday, 10 December 2010


... cea mai mare pasare este strutul din Africa, ce poate atinge 2,40 m in inaltime, cantarind pana la 150 kg? ... deschide curiozitatea

Stiati ca Pasari Thursday, 24 February 2005


Pinguinii pot ramane luni intregi intr-o obscuritate aproape totala, in largul marii si sa revina fara nici o eroare la colonia lor. ... deschide curiozitatea

Stiati ca Pasari Thursday, 17 February 2005


Pasarile nu transpira? ... deschide curiozitatea

Stiati ca Pasari Monday, 19 May 2008


Gugustiucii sunt hraniti in primele zile de viata cu un lichid preparat in gusa parintilor. ... deschide curiozitatea

Stiati ca Pasari Thursday, 24 February 2005


Bufnita este una din putinele pasari care poate deosebi culoarea albastra. ... deschide curiozitatea

Stiati ca Pasari Wednesday, 7 May 2008


Pasarea colibri, cea mai mica pasare din lume, poate fi asezata intr-o lingurita, impreuna cu oul ei.
Diferitele specii de colibri masoara intre 5 si 20 cm (cam cat un bondar sau un lastun).
Traiesc mai ales in America de Sud. ... deschide curiozitatea

Stiati ca Pasari Sunday, 9 January 2011


Nascute cu o "harta" in cap, pasarile migratoare cunosc atat punctul in care se afla cat si destinatia. ... deschide curiozitatea

Stiati ca Pasari Thursday, 17 February 2005


In migratia sa randunica arctica parcurge in fiecare an 35 000 km. ... deschide curiozitatea

Stiati ca Pasari Thursday, 17 February 2005


Ochiul strutului este mai mare dect creierul sau. ... deschide curiozitatea

Stiati ca Pasari Thursday, 17 February 2005


Pasarile au inima mai mare si mai puternica decat un mamifer de aceeasi marime. ... deschide curiozitatea

Stiati ca Pasari Sunday, 11 May 2008


Emu este cea de-a doua pasare ca marime
din lume. Ca si strutul, nu poate zbura.
Fuge cu viteze de pana la 48km/h pe
picioarele lui lungi si cauta hrana prin
tinutul tufisurilor din Australia. Hrana ...Emu este cea de-a doua pasare ca marime din lume. Ca si strutul, nu poate zbura. Fuge cu viteze de pana la 48km/h pe picioarele lui lungi si cauta hrana prin tinutul tufisurilor din Australia. Hrana principala consta din fructe, boabe si insecte, dar poate manca si ierburi si alte plante. Femela depune 7-10 oua, pe care le cloceste masculul. ... deschide curiozitatea

Stiati ca Pasari Sunday, 15 February 2009