Melcul de livada, care traieste si in Romania, hiberneaza pe perioada iernii (perioada cand sunt temperaturi negative) ascuns in...
propus: 5 Sep 2012
Melcul de livada, care traieste si in
Romania, hiberneaza pe perioada iernii
(perioada cand sunt temperaturi
negative) ascuns in pamant, la circa 30
de centimetri adancime, sigilandu-si
ermetic intrarea in cochilie cu ajutorul
unui gel foarte gros care se intareste
si formeaza un dop. Acelasi gel il ajuta
pe melc sa urce pe pereti verticali, sau
sa treaca peste ascutisul unei lame fara
a se taia.
Si in perioadele de
seceta, atunci cand aerul este prea
uscat, melcul isi sigileaza intrarea in
cochilie, pentru a se proteja de
deshidratare.
Efectele inghetului asupra corpului
fiintelor vii. Inghetul produce efecte
teribile asupra organismelor vii.
Formarea de gheata in organism poate
cauza imense daune tesuturilor.
Cristalele de gheata pot strapunge
vasele de sange, distruge celulele si
face organele interne sa nu mai
functioneze. Si chiar daca gheata nu ar
provoca distrugeri severe, inghetul
conduce la dezhidratare masiva in corp,
... citește tot Stiati ca Animale Vineri, 24 August 2012
In prezent rasul este cea mai mare
felina din fauna salbatica a Romaniei si
al treilea pradator dupa urs si lup.
Traieste in Muntii Carpati, denumit si
pantera Carpatilor. Are pana la 1,5 m
lungime. Greutatea variaza intre 50 si
58 kg. Poate trai circa 20 de ani.
Elementele caracteristice sunt: favoriti
pe maxilarele superioare iar in varful
urechilor smocuri de peri negri.
Membrele sunt lungi si
... citește tot Stiati ca Animale Duminică, 11 Mai 2008
Pisica pescar - Animal raspandit in
India, Sri Lanka, in toata Burma,
peninsula Thai si Indonezia. Pisica
pescar cantareste pana la 13 kg (29 lb)
si creste pana la aproape 1 m in
lungime. Prinde pestele cu labele de pe
marginea apei, sau se scufunda in apa
pentru a prinde pestele cu falcile. Mai
vaneaza si caprioare tinere si porci
salbatici mici.
... deschide curiozitatea Stiati ca Animale Sâmbătă, 8 Mai 2010
Cea mai lunga perioada de gestatie la
animale este de 22 de luni, la elefantul
african. La elefantul indian gestatia
dureaza 21 de luni.
Un elefant african poate fi usor
recunoscut fata de unul indian: are
urechile de doua ori mai mari decat cele
ale elefantului indian. Si le foloseste
pentru a se racori, miscandu-le,
urechile fiind intens vascularizate.
... deschide curiozitatea Stiati ca Animale Luni, 12 Decembrie 2011