Singura pasare din lume ce canta si in timpul zborului este ciocarlia.
propus: 1 Mai 2009
Singura pasare din lume ce canta si in
timpul zborului este ciocarlia.
Comentarii: 1
Maximum 10 comentarii pe pagină
Pasarile se inrudesc cu dinozaurii (se
trag din dinozauri).
Paleontologii (cei care se ocupa cu
studiul organismelor fosile animale si
vegetale) considera ca pasarile au
evoluat dintr-un subgrup al
dinozaurilor, Teropodele.
Teoria lor este sustinuta de ultimele
analize genetice, sustinute de
descoperirea unor fosile de dinozauri ce
prezinta nu doar oase, dar si tesuturi
foarte bine pastrate,
... citește tot Stiati ca Pasari Sâmbătă, 3 August 2013
Pasarile migratoare (calatoare) migreaza
toamna, o data cu scaderea temperaturii,
spre sud, spre tarile calde (in general
cele din Europa zboara catre Africa,
desi sunt specii de pasari care migreaza
doar in interiorul continentului, din
nord in sud) - pentru ca acolo oferta de
hrana, temperatura si lungimea zilei (la
tropice durata zilei este constanta, de
12 ore, iar in sudul Europei, durata
... citește tot Stiati ca Pasari Miercuri, 27 Iunie 2012
Perusii sunt cei mai intalniti papagali
de companie, fiind originari din
emisfera de sud, mai exact din
Australia. Aceste pasari micute sunt
usor de intretinut, necesitand doar sume
mici pentru asigurarea nevoilor lor
zilnice. Perusii sunt de obicei
rezisteniti si au un sistem imunitar
puternic.
Perusii incanta prin comportamentul lor
vesel, ei fiind totusi destul de
galagiosi.
... deschide curiozitatea Stiati ca Pasari Duminică, 11 Noiembrie 2012
... porumbelul voiajor este "animalul"
domestic ce poseda cel mai bun simt al
orientarii; cand este transportat spre o
destinatie oarecare intr-un vagon inchis
si pe rute oricat de incalcite, el,
odata eliberat, regaseste locul de unde
a plecat, chiar si la o distanta de 2000
km.
... deschide curiozitatea Stiati ca Pasari Joi, 24 Februarie 2005
Strutul (Struthio Camelus) este cea mai
mare pasare de pe pamant.
Are o inaltime ce poate depasi doi metri
si jumatate si o greutate de peste 120
de kilograme. Desi are aripi, acestea
sunt mici in comparatie cu greutatea si
inaltimea, astfel incat strutul nu poate
zbura.
Si o dezmintire: strutul nu-si baga
capul in nisip! In unele cazuri, pentru
a nu fi vazut de la departare de
pradatori, strutul
... citește tot Stiati ca Pasari Vineri, 6 Iunie 2008
Comentariu curiozitate știați-că: maria - 31 Mar 2013